Przystawki
szaszłyk z kurczaka glazurowany słodkim sosem teriyaki, sezam, szczypior (250g)
boczniaki / zielony groszek / pomidorki cherry / grillowana chałka
chips z topinamburu, majonez szczypiorkowy, grzyby marynowane, masło miodowe, pieczywo domowe
smażone pierogi azjatyckie z wieprzowiną, sos sezamowy, kolendra (200g)
wątróbka drobiowa w emulsji maślanej, berberys, puree z antonówki, sałatka z jabłka i kalarepy, grillowana chałka (270g)
Zupy
wegański krem z dyni z mlekiem kokosowym, soczewica, twaróg wędzony, kokos prażony, pestki dyni, kolendra (410g)
ostry wywar rybny na bazie mleczka kokosowego, makaron ryżowy, daikon, wakame, marchew, pak choi, chilli, kolendra, limonka (505g)
Sałatki
sałata rzymska, pierś z kurczaka, łódeczki ziemniaczane, pomidor, ogórek piklowany, jajko, boczek, sos ranczerski
mix sałat / wątróbka drobiowa / rukola / oliwki / truskawki/ owoce berberysu / ser pleśniowy / sos balsamiczny / grillowana bagietka
mix sałat, krewetki, ogórek, wakame, daikon, cebula piklowana, groszek wasabi, sezam, bagietka, sos sezamowy(420g)
Dania główne
puree z czerwonej kapusty i porzeczki, chicche ziemniaczane w palonym maśle, fasolka szparagowa, sos wiśniowy (390g)
kurczak, makaron ryżowy, jajko, pasta imbir czosnek, marchew, pak choi, kiełki fasoli mung, sos pad thai, szczypior, cebulka prażona, orzech prażony, chilli flakes, chilli nitki, kolendra (415g)
Polecamy również w wersji z krewetką (465g) • 79
żeberka w stylu Kansas City BBQ glazurowane sosem autorskim, wedges ziemniaczane/ frytki, surówka
colesław w stylu azjatyckim/ mix sałat, sos klasyczny BBQ/ ostry BBQ/ azjatycki BBQ (650g/1100g)
pierogi z ziemniakiem i serem korycińskim, puree z groszku i mięty, sos miętowy z demi glace, brokuł grilowany
duszona golonka z kością, babka ziemniaczana z boczkiem, ogórek małosolny, piklowane grzyby, sos grzybowy z ciemnym piwem i miodem, majonez szczypiorkowy
kotlet wołowy, boczek karmelizowany, ser mimolette, cebula grillowana, pikle w curry, pomidor, rukola, pikantny sos chipotle, bułka maślana, frytki (660g)
antrykot Black Angus, frytki z batatów, mix sałat, sos pieprzowy/grzybowy (do wyboru)
pieczona polędwica z dorsza czarnego, kremowy kuskus perłowy z groszkiem, puree z groszku i mięty, brokuł, migdały prażone, sos tahini
makaron rigatoni, sos pomidorowo-śmietanowy z wódką z trawą żubrową, groszek, pomidorki, ser emilgrana (320g)
Polecamy również w wersji z krewetką (380g) • 69
czarne pierogi faszerowane dynią, kaszą bulgur z twarogiem wędzonym, puree z dyni, pikantne chutney dyniowe, masło palone z szałwią, pestki z dyni (340g)
Dziecięce
sos aioli
frytki / mizeria
