Przystawki
szaszłyk z kurczaka glazurowany słodkim sosem teriyaki, sezam, szczypior
boczniaki / zielony groszek / pomidorki cherry / grillowana chałka
chips z topinamburu, majonez szczypiorkowy, grzyby marynowane, masło miodowe, pieczywo domowe
smażone pierogi azjatyckie z wieprzowiną, sos sezamowy, kolendra (200g)
wątróbka drobiowa w emulsji maślanej / grillowana chałka / berberys / puree z antonówki z rabarbarem / sałatka z jabłka i kalarepy
Zupy
czarna soczewica, krokiety z koziego sera, orzech włoski, rukola
pikantny wywar wołowo-rybny z mlekiem kokosowym, kurczak, makaron ryżowy, grzybki, wakame, daikon, kiełki fasoli mung, kolendra, limonka, crispy chilli
Sałatki
sałata rzymska, pierś z kurczaka, łódeczki ziemniaczane, pomidor, ogórek piklowany, jajko, boczek, sos ranczerski
mix sałat / wątróbka drobiowa / rukola / oliwki / truskawki/ owoce berberysu / ser pleśniowy / sos balsamiczny / grillowana bagietka
mix sałat, krewetki, ogórek, wakame, daikon, cebula piklowana, groszek wasabi, sezam, bagietka, sos sezamowy(420g)
Dania główne
puree z marchwii i imbiru, chichee ziemniaczane w palonym maśle, fasolka szparagowa, sos wiśniowy
kurczak, makaron ryżowy, jajko, pasta imbir czosnek, marchew, pak choi, kiełki fasoli mung, sos pad thai, szczypior, cebulka prażona, orzech prażony, chilli flakes, chilli nitki, kolendra (415g)
Polecamy również w wersji z krewetką (465g) • 7 9
kotlet wieprzowy z kością panierowany i smażony, ziemniaki z rozmarynem i z czosnkiem, surówka z kapusty czerwonej w stylu azjatyckim (550g)
pierogi z ziemniakiem i serem korycińskim, puree z groszku i mięty, sos miętowy z demi glace, brokuł grilowany
duszona golonka z kością, babka ziemniaczana z boczkiem, ogórek małosolny, piklowane grzyby, sos grzybowy z ciemnym piwem i miodem, majonez szczypiorkowy
kotlet wołowy / boczek karmelizowany / ser mimolette / cebula grillowana / pikle w curry / pomidor / rukola / pikantny sos chipotle / bułka maślana / frytki
antrykot Black Angus, frytki z batatów, mix sałat, sos pieprzowy/grzybowy (do wyboru)
pieczona polędwica z dorsza czarnego, kremowy kuskus perłowy z groszkiem, puree z groszku i mięty, brokuł, migdały prażone, sos tahini
makaron rigatoni, sos pomidorowo-śmietanowy z wódką z trawą żubrową, groszek, pomidorki, ser emilgrana (320g)
Polecamy również w wersji z krewetką (380g) • 69
czarne pierogi faszerowane dynią, kaszlą bulgur z twarogiem wędzonym, puree z dyni, pikantne chutney dyniowe, masło palone z szałwią, pestki dyni
Dziecięce
sos aioli
frytki / mizeria